Wat doen we?

foto van acteurs voorstelling 1994!

Geschiedenis

Vroeger waren er in Bavikhove twee toneelgroepen: Elk Zijn Deel en het Arenatheater. Jammer genoeg stopten beide. Om dat hiaat op te vullen, werd op 6 april 1993 een volledig nieuwe groep opgericht. Onafhankelijk van de vroegere groepen, zonder hun bagage. Stichter en organisator was Herwig Catteeuw. Hij vond een bondgenoot in Angelique Deschoemaeker. Al gauw vonden ook andere leden aansluiting. De naam zelf heeft niet echt een betekenis, maar toch zitten er een paar typische groepstrekjes in de naam vervat. Het moest een in het oog springende naam zijn en liefst niet traditioneel. Het dialect verwijst naar onze opvoeringstaal. Wij zijn immers trots op ons dialect en staan erop het niet te verloochenen tijdens opvoeringen.

Hoofdactiviteit: jaarlijkse toneelvoorstellingen

Kloar Bie Doage is een toneelvereniging. Het grootste deel van ons werkjaar zijn we dus bezig met de voorstellingen die we elk jaar geven: repetities, decoropbouw, en de voorstellingen zelf.

affiche voorstelling 2015: In de sacouche!
foto moorddiner!

Nevenactiviteiten

Af en toe nemen we deel aan andere activiteiten. De feestcomités van Bavikhove en Hulste hebben ons bijvoorbeeld verschillende keren gevraagd om kermisanimatie te voorzien. We nemen deel aan de Heksenstoet in Beselare, vervingen een andere toneelvereniging op feesten in Veurne, en speelden de verschillende rollen in de moorddiners die Bodyfit organiseerde.

Ledenactiviteiten

Om onze leden in de bloemetjes te zetten voor het werk dat ze verrichten, en omdat het gewoon plezant is, organiseren we ook geregeld een ledenactiviteit. Zo hebben we de jaarlijkse Loftfeesten, gaan we om de zoveel jaar op weekend en organiseren de verschillende onderdelen van onze vereniging af en toe activiteiten als een wandeling of een reflectortocht.

foto van de loftfeesten

Klik hier voor meer info o.a wie we zijn en waar je ons kan vinden